HYROX

Låt oss presentera vår senaste nyhet på Endorfin – HYROX! En träningsform som du nu kan addera till ditt medlemskap och som ger dig spännande möjligheter i din träning. HYROX är spännande, utmanande, enkelt och riktigt roligt!

FÖST I VÄSTSVERIGE

HYROX har tagit världen med storm och kommer nu såklart till oss på Endorfin! En stadigt växande träningsform som vi är den första anläggningen i västsverige att ta in. Så kul! HYROX är i grunden en tävlingsform, ett race, men har nu utvecklats till ett sätt att träna på.

VAD ÄR HYROX?

HYROX är den perfekta blandningen mellan funktionell träning och uthållighet! Klassen för dig som älskar löpning/uthållighetsträning men samtidigt vill förbättra din styrka med varierad, funktionell träning. Du får nya utmaningar varje klass där vi mixar rena uthållighetsklasser, ofta i intervallformat, med styrka/spänst med fokus på de ingående momenten i HYROX! Putta och dra släde, Wallballs, Burpee Broadjumps och Farmers Carry med Kettlebells. Träningen är lik CrossFit, men innehåller inte lika många komplexa moment som tyngdlyftning och gymnastik. Klassen passar dig som gillar högintensiv, fartfylld träning där det ingår löpning/hopp och förbered dig på att det kan vara löpning utomhus på klasserna så ta med joggingskor och eventuell överdragströja.

TRÄNA HYROX

Nedanstående tider kommer du kunna träna Hyrox och du bokar som vanligt via vår bokningsapp tidigast 4 dygn innan klasstart. Har du Endorfinkoret kommer det gälla för inpassering till boxen endast vid klasstid så du kan passera in tidigast 20 min innan klassen startar. Har du vårt CrossFitkort passerar du in när som.

SCHEMA ALINGSÅS:
Tisdag 17.30
Torsdag 19.00
Söndag 09.00

SCHEMA LERUM:
Tisdag 18.00
Torsdag 06.15
Lördag 10.40

Bokning via appen som vanligt för dig med gruppträning, CrossFit eller Endorfinkort. Har du gymkort eller inte är medlem bokar du via receptionen eller på telefon 0322-645000 för Alingsås och 0302-22890 för Lerum. Du kan självklart prova på om du inte testat träningsformen innan.

KLASSTYPER

HYROX-klasserna har olika fokus, där vi roterar de olika typerna från vecka till vecka för att du som tränar skall få bra variation. Innehållet varierar från gång till gång, även om vissa så kallade ”Benchmarks” återkommer för att du skall kunna mäta din utveckling. De olika passtyperna är:

ENDURANCE
Klassen syftar till att öka uthålligheten i främst löpning, rodd och skidmaskin och sker i både intervallformat och längre uthållighetsblock.

STRENGTH 
Klassen syftar till att förbättra teknik och styrka för de ingående momenten i HYROX- vi fokuserar på olika moment som t.ex: Push/Pull, grepputhållighet, spänst och styrka för ben och Core.

MIXED
Klassen mixar delar från Endurance och Skill/Strenght, ofta för att öva på ingående moment när du har högre puls.

BENCHMARK
Här testar vi Raceliknande Workouts eller workouts som förbereder dig inför ett HYROX-race.

HYROX P.F.T
Physical Fitness Test har utformats speciellt för att ge en perfekt HYROX-status och för att mäta din konditionsnivå. Det finns coach på plats för att hjälpa dig med allt som behövs. I testet ingår genomgång, uppvärmning, test och nedvarvning!

ADDERA HYROX

För dig som har vårt ENDORFINKORT eller ett nyare CROSSFITKORT så ingår HYROX som träningsform. Vilken härlig bonus va? Ytterligare en möjlighet till riktigt bra träning och variation.

Har du vårt gym/gruppträningskort eller ett tidigare CrossFit-medlemskap så kan du givetvis gradera upp ditt medlemskap och ta del av HYROX du också. Välkommen till receptionen hjälper vi dig!

Vi lovar kul träning som ger resultat på kondition och uthållighet! Ett starkare hjärta och kul på vägen, kan det bli bättre!