HYROX

HYROX är spännande, utmanande, enkel och riktigt rolig funktionell konditions- och styrketräning. Hyrox har tagit Endorfin med storm och vi ser fram emot att se konceptet växa ännu mer!

Bildcollage som presenterar 'OFFICIAL HYROX GYM' hos Endorfin, med träningsanläggningar i Alingsås och Lerum. Översta raden visar tre bilder: till vänster en kvinna som tränar med en roddmaskin, i mitten en rad med människor som använder roddmaskiner i synkroniserad takt, till höger några deltagare som utför box jumps. Nedre raden: till vänster en kvinna som gör en battlerope-övning, i mitten en kvinna i rörelse på en löpbandsträning, och till höger ser vi en låg vinkelvy av en sprintbana. Centralt i collage är 'OFFICIAL HYROX GYM' logotypen i gult och vitt mot en svart bakgrund, vilket förstärker Endorfins varumärkesidentitet.

FÖRST I VÄSTSVERIGE

HYROX har tagit världen och Endorfin med storm och finns nu som en stadig träningsform i vårt utbud. En växande träningsform som vi var den första anläggningen i västsverige att ta in. Så kul! HYROX är i grunden en tävlingsform, ett race, men har nu utvecklats till ett sätt att träna på. 

VAD ÄR HYROX?

HYROX är den perfekta blandningen mellan funktionell träning och uthållighet! Klassen för dig som älskar löpning/uthållighetsträning men samtidigt vill förbättra din styrka med varierad, funktionell träning. Du får nya utmaningar varje klass där vi mixar rena uthållighetsklasser, ofta i intervallformat, med styrka/spänst med fokus på de ingående momenten i HYROX! Putta och dra släde, Wallballs, Burpee Broadjumps och Farmers Carry med Kettlebells. Träningen är lik CrossFit, men innehåller inte lika många komplexa moment som tyngdlyftning och gymnastik. Klassen passar dig som gillar högintensiv, fartfylld träning där det ingår löpning/hopp och förbered dig på att det kan vara löpning utomhus på klasserna så ta med joggingskor och eventuell överdragströja.

PROVA PÅ

HYROX ingår för dig medlem med Endorfinfkortet eller vårt senaste CrossFitkort. För dig som har ett annat medlemskap rekommenderar vi verkligen en testklass.  

Bokning via appen som vanligt för dig med CrossFit eller Endorfinkort. Har du gymkort eller annat kort eller inte är medlem bokar du via receptionen eller på telefon 0322-645000 för Alingsås och 0302-22890 för Lerum eller maila jonna@endorfin.se eller simon@endorfin.se 

KLASSTYPER

HYROX-klasserna har olika fokus, där vi roterar de olika typerna från vecka till vecka för att du som tränar skall få bra variation. Innehållet varierar från gång till gång, även om vissa så kallade ”Benchmarks” återkommer för att du skall kunna mäta din utveckling. De olika passtyperna är:

ENDURANCE
Klassen syftar till att öka uthålligheten i främst löpning, rodd och skidmaskin och sker i både intervallformat och längre uthållighetsblock.

STRENGTH
Klassen syftar till att förbättra teknik och styrka för de ingående momenten i HYROX- vi fokuserar på olika moment som t.ex: Push/Pull, grepputhållighet, spänst och styrka för ben och Core.

MIXED
Klassen mixar delar från Endurance och Skill/Strenght, ofta för att öva på ingående moment när du har högre puls.

BENCHMARK
Här testar vi Raceliknande Workouts eller workouts som förbereder dig inför ett HYROX-race.

ADDERA HYROX

För dig som har vårt ENDORFINKORT eller ett nyare CROSSFITKORT så ingår HYROX som träningsform. Vilken härlig bonus va? Ytterligare en möjlighet till riktigt bra träning och variation.

Har du vårt gym/gruppträningskort eller ett tidigare CrossFit-medlemskap så kan du givetvis gradera upp ditt medlemskap och ta del av HYROX du också. Välkommen till receptionen hjälper vi dig!

Ta chansen att prova på och se om detta är något för dig. Vi lovar kul träning som ger resultat på kondition och uthållighet! Ett starkare hjärta och kul på vägen, kan det bli bättre!