Vi är glada att vi nu kan erbjuda infrabastu på båda våra anläggningar, både i damernas och herrarnas omklädningsrum i Alingsås och Lerum!

infrabastu

I en infraröd bastu bastar man i 45 graders värme. Infrarött ljus är en form av strålningsvärme som värmer objekt direkt utan att värma kringliggande luft. 20% av IR-bastuns energi går åt att värma kabinen, de övriga 80% går åt att värma kroppen. Infraröd bastu har länge använts på sjukhus för att behandla värk och påskynda läkning.

Den infraröda värmen ger effekter som både syns och känns. Kännetecknande för infraröd bastu är att den tränger djupt in i vår organism och värmer upp kroppen inifrån. Värmen tränger upp till 3 gånger så djupt in i kroppen som vid traditionell bastu. Värmen når ca 4,5 cm in i vävnader och leder och är mycket effektivt för att mjuka upp spända och ömma muskler samt lindrar stelhet och värk. Att avvara 15-20 minuter i denna bastu ger dig fina effekter och en avstressande stund!

Infraröd bastu har visat sig vara effektivt vid:

  • Muskelbesvär stelhet, värk samt muskelkramp.
  • Stela leder och kroniska ledsjukdomar som reumatism, artrit
  • Stelhet i axlar och nacke
  • Wiplash (pisksnärtskada)
  • Ökar kroppstemperatur och stimulerar både hjärta, lymf- och immunsystem. 

Infrabastu kan förbättra och minska besvären med eksem och psoriasis. Infraröd bastu ger en effektiv uppvärmning av kroppen och aktiverar immunförsvaret. På samma sätt får kroppen en ökad genomblödning vid ett infrarött bastubad och flertalet positiva effekterna på bland annat hjärta och kärl med minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar men framför allt stärks vårt immunförsvar vid infraröda bastubad.

NJUT AV EN RIKTIGT HÄRLIG STUND!

Relaterade nyheter

YOGA IN THE PARK

Yoga i Nolhagaparken tillsammans med oss på Endorfin! denna yoga är öppen för ALLA och pågår vecka 26-29!

NYHET I VÅR GRUPPTRÄNING

Som en av de första anläggningarna i Sverige lanserar vi nu LES MILLS FUNCTIONAL STRENGTH!

NYHET ENDORFIN PLUS

Välkommen till nya ENDORFIN PLUS! Regelbunden träning ger dubbel belöning!