SENIORKLUBBEN ENDORFIN

Vår seniorklubb erbjuder anpassad träning och en härlig gemenskap för dig senior ALLA vardagar i veckan. Vi vill skapa möjligheter till ett aktivt liv genom stärkande och säker träning.

VÅR SENIORKLUBB

Seniorklubben ingår för dig senior  oavsett vilket medlemskap du har. Vi erbjuder anpassad träning alla veckans vardagar och avslutar träningen med en god kopp kaffe. Det bjuder vi på! Tisdagar och fredagar bjuder vi även på frukt. Vi har engagerade och kunniga tränare och en stor variation av träning. Allt från cirkelträning, cykel och styrka till dans och yoga.

Medlemskap tecknar du i receptionen, varmt välkommen in. Vi hjälper och guida dig gärna!

VECKOSCHEMA

Måndag
09.00 SENIOR STYRKA & KONDITION 45 MIN, Annika 
09.00 VIRTUELL CYKEL THE TRIP 45 min
10.00 SENIOR YOGA 60 min Anki
10.00 PROMENAD 60 min,  Hans. Öppen klass. Alla är välkomna, både medlemmar och icke medlemmar!

Tisdag
08.00 SENIOR YOGA 45 min, Nicka 
09.00 SENIOR CYKEL 45 min, Nicka
09.00 SENIOR ZUMBA, 40 min, Jeanette
09.55 SENIORYOGA 45 min Jeanette
10.00 SENIOR GYM 55 min Fredrik
Här får du hjälp och guidning i gymmet av vår PT Fredrik.

Onsdag
08.45 SENIOR PILATES & STYRKA 60 min, Nicka
09.00 SENIOR INDOOR WALKING 45 min, Björn
09.50 SENIOR CORE 30 min, Michaela

Torsdag
09.00 SENIOR CYKEL 30 min, Nicka
09.45 SENIOR YOGA 75 min, Nicka

Fredag
09.00 SENIOR STATION 60 min, Simon
09.00 VIRTUELL CYKEL THE TRIP, virtuell instruktör

Vi bjuder på kaffe efter varje träning, på tisdagar och fredagar  bjuder vi även på frukt. Bokning av klasserna sker via vår app, hemsida eller receptionen. Vänligen avboka minst två timmar innan klasstart vid förhinder.

Har du frågor kring vår seniorträning eller vår övriga verksamhet kom gärna in, ring oss på 0322-645000 eller maila simon@endorfin.se.

KLASSBESKRIVNINGAR

SENIOR CIRKEL 60 min 
Stations- och cirkelträning där du tränar igenom hela kroppen under olika intervaller. Du anpassar intensiteten efter din egen förmåga och dina egna mål. Träningen är främst styrkebaserad men en del konditionsträning förekommer. 

SENIOR ZUMBA 45 min
Dans, rörelse och glädje är ledorden! Med inspiration från traditionell musik såsom cumbia, salsa, samba och merengue dansar vi till latinska rytmer med glödheta danssteg. Enkla steg där du hänger med utefter din förmåga. Vi utlovar massor av svett och rörelseglädje! 

SENIOR CYKEL 45 min
Konditionsträning på inomhuscykel där vi jobbar med förändringar av fart, motstånd och positioner. En härlig, musikbaserad klass med riktigt cykelupplevelse. 

SENIOR CORE 30 min
Här stärker vi kroppens centrum genom övningar för mage och rygg som ger oss en stark hållning och är viktigt för att kroppen ska må bra i vardagen. Vi anpassar nivån på övningarna utifrån dina förutsättningar, erfarenhet och dagsform. Klassen är mestadels baserad liggandes på golvet. 

SENIOR STYRKA & KONDITION 45 min
Vår egenskapade styrke- och konditionsklass där Du tränar igenom hela kroppen med hjälp av viktplattor, gummiband, bräda och kroppsvikt på stället. Du anpassar intensiteten efter din egen förmåga samtidigt som du känner mycket gemenskap. Klassen avslutas med stretch och nedvarvning. 

SENIOR GYM 55 min
Vill du som senior få mer koll på gymmet? Vi jobbar med olika träningsprogram för att utveckla bättre teknik och få ytterligare kunskap i fler övningar.
Vi använder både fasta maskiner, fria vikter, TRX-band och egen kroppsvikt som motstånd. Du tränar i ditt tempo och på din nivå. Samling sker vid soffan precis ovanför trappan! 

SENIOR PROMENAD 60 min
En social aktivitet och här ligger fokus än mer på det sociala och vi tänker att sällskap på promenaden ger både glädje & trygghet. Promenaden är ca 5 km och GRATIS FÖR ALLA så bjud gärna med dina vänner! Vi utgår alltid från Endorfin och vissa gånger promenerar vi i rask takt, andra gånger lägger vi in några enkla styrkeövningar längs vägen. Allt för att inspirera och motivera dig lite extra.