CROSSFIT ENDORFIN ALINGSÅS

Välkommen till CROSSFIT ENDORFIN, 1000 kvadratmeter med träningsmöjligheter i Alingsås. En Box för dig som älskar CrossFit och för dig som vill träna i en härlig gemenskap! Generösa ytor, maximalt med utrustning, inspirerande coacher, inbjudande miljöer och fantastisk Endorfinglädje!

ÖPPETTIDER

Boxen är obemannad men öppen följande tider:
Måndag – Torsdag 05-23
Fredag   05-21
Lördag   05-21
Söndag  05-21

Blippa alltid kortet när du ska in i Boxen. Går ni in flera så ska alla blippa. Fungerar inte kortet så kommer du till Endorfin eller ringer oss på 0322-64 50 00. Tänk på att vår huvudanläggning Endorfin har andra öppettider. Måndag-torsdag 06-22, fredag 06-20, lördag 09-17 och söndag 09-21.

Obehörig träning utan medlemskap debiteras 850:- i vite. Släpper du som medlem in gäst för träning debiteras ni 850:-/person i vite. Lokalen är videoövervakad och vi gör stickprovskontroller av medlemskap.

vår box

 • Närmare 1000 kvm plus 300 kvm utomhusyta
 • 2 klassytor
 • 4 separata ytor för open/egenträning
 • Yta för tyngre lyft
 • Utebox på 300 kvm med material/rigg
 • Maximalt med utrustning! Mängder av riggar, 10 speedfits, 20 roddar, 2 Bike-Erg, 3 Ski-Erg och 18 assaultbikes. Dessutom pegboard, farmers walk, ringar, jerkblock, ghd:s mm.
 • Generösa öppettider
 • Kaffeautomat samt varuautomater med bars/ dricka.
 • Små fräscha omklädningsrum med dusch.
 • Härlig lounge för häng och avkoppling!
 • Möjlighet att hyra skåp/låda. 
 • En unik gemenskap. Vi hjälper, pushar stöttar varandra i alla lägen!

BÖRJA TRÄNA CROSSFIT

CrossFit är gjort för att kunna anpassas till alla nivåer av fysisk färdighet. Rörelserna och passen kan modifieras så att det passar dig. Våra coacher är där för din skull och hjälper dig genom varje moment för att du ska få så säker träning som möjligt. De är också där för att stötta, pusha och guida dig genom passet.

Är du nyfiken på träningsformen? Vill du komma och prova? Vi erbjuder en möjlighet att testa träning genom att köpa vårt två veckor START-kort. Prata med receptionen eller ring oss på telefon 0322-64 50 00 för mer information. Du kan också maila  Simon Nilsson på simon@endorfin.se om du har frågor.

crossfit din start

Vi ger dig en trygg och säker start, där du lär dig teknik för de grundläggande rörelserna inom CrossFit. DIN START passar alla oavsett kön, ålder, erfarenhet och fysiska förutsättningar. Den mest optimala starten för att lyckas!

 • Pris medlem 1395:-, icke medlem 1495:-
 • Lördag 7/9, kl. 09:00-15:30 (lunchpaus 12:00-12:30)
 • Anmälan via webshopen eller till simon@endorfin.se

Under dagen går vi igenom teknik i de olika grundrörelserna som förekommer inom träningsformen, hur du kan anpassa dem utifrån din förmåga och även termer och tips för en säker och effektiv träning. Efter avslutad kurs kommer du att ha kunskaper för att starta att träna på våra gruppass. Du får även med dig en kurshandbok med alla övningar där du under dagen kan skriva ner de saker du kan fortsätta att jobba med som t.ex. rörlighetsövningar.

 

DAGENS PASS

Du hittar programmering för alla våra klasser i DREAMWOD. En träningsapp där du förutom dagens pass, kan göra mycket annat.

 I DREAMWOD kan du:

 • Se dagens wod/veckans programmering.
 • Registrera dina resultat.
 • Få tillgång till en gedigen övningsbank via film.
 • Bli en del av vår Endorfincommunity samt följa andra atleter och vänner.

Du laddar ner DREAMWOD på AppStore eller Google Play. Det behövs inget speciellt för att logga in, utan registrera dig som användare och sedan sök upp CrossFit Endorfin. Du kan självklart fråga någon av våra coacher om det är något du undrar över. Lycka till!

ENDORFINS UTVECKLINGSGRUPP

Har du tränat CrossFit regelbundet ett tag och vill utmana dig vidare? Utvecklas och kanske tävla? För att nå dit behöver du öva extra på vissa moment och det är precis därför vi har skapat ”Utvecklingsgruppen”. Där håller du kvar din träning på klasser några dagar i veckan för att få gemenskapen men tränar också på egen hand.

Du kör 2-3 dagens wod varje vecka + 2-3 egna pass. Fördelen med utvecklingsgruppen, är att den tar hänsyn till dagens wod och därför kan du alltid välja om du vill gå på klass för att det passar dig bättre, utan att riskera att överbelasta kroppen.

Du gör tester i början av upplägget och uppföljningstester efterhand, allt för att se att du utvecklas i rätt riktning.

Pris: 149kr/ månad (löpande avgift, utan bindningstid). Vill du vara med i utvecklingsgruppen,  maila jonna@endorfin.se

 

KLASSBESRIVNINGAR

WOD
Det vanliga CrossFit-passet. 60 min träning inkl. uppvärmning, kortare teknikgenomgång och träning som varierar mellan gymnastik, tyngdlyftning och konditionsträning. Passar de flesta som kan grunderna i CrossFit.

WOD 75 MIN
En längre CrossFit-klass med fokus på uthållighet. 75 minuter träning inkl. uppvärmning, kortare teknikgenomgång och träning som fokuserar på uthållighet där vi växlar gymnastik, tyngdlyftning och monustrukturella övningar som löpning, rodd och cykling.

Passar dig som gått på WOD regelbundet och känner dig säker med de flesta övningar.

TEAMWOD
CrossFit-pass på 60 min träning där man jobbar i lag om 2-4 personer inkl. uppvärmning, kortare teknikgenomgång och träning som varierar mellan gymnastik, tyngdlyftning och konditionsträning.

Passar dig som tränat CrossFit regelbundet ett tag och känner dig säker på alla övningar.

CROSSFIT HIIT 45 MIN
Högintensiv intervallträning för förbättrad kondition. Vi jobbar med olika typer av intervaller (20sek till 90sek) I passet ingår alltid Assaultbike, Rodd och Speedfit. Utöver detta tillkommer övningar med enklare teknik, vi jobbar med kroppsvikt, hantlar, Kettlebells och bollar. Vi använder inte skivstänger och rigg på WOD HIIT

Passen har samma övningar i 3 veckor, intervallerna byts varje vecka. Passar alla!

CROSSFIT MOBILITY 30 MIN
Statiska och dynamiska mobilitetsövningar för att öka rörligheten. Klassen är enkel, effektiv och lättillgänglig och kan med fördel tränas innan eller efter alla typer av fysiska klasser eller som en helt fristående klass. Vi använder oss av kroppsvikt, gummiband, pinne, foamroller, kettlebell och rigg.

CROSSFIT FAMILY 45 MIN
Ett pass på 45 minuter där vuxna och barn från 7 år tränar tillsammans med fokus på rörelseglädje och gemenskap. Vi blandar olika funktionella övningar med gymnastik för en rolig och lekfull träning. Passet förbättrar kondition, styrka och rörlighet, men även koordination, balans och reaktionsförmåga. Vi använder material som Kettlebells, medicinbollar, hantlar, ringar, konditionsmaskiner och egen kroppsvikt. Passet innehåller inte skivstänger eller komplicerade tekniska övningar.

PROGRAMMERING

Våra pass är designade för att vara varierade och utmana styrka, rörlighet och uthållighet i olika intensitetszoner olika dagar. Vi rullar fokusområden på 8 dagar för att en övning inte alltid skall återkomma en viss dag, för att du som motionär skall få träna varierat. Tränar du t.ex. måndag, onsdag och fredag kommer passen se olika ut varje vecka. Du kan gå på klasser flera dagar i rad (när du kommit dit i din träningsutveckling) då vi aldrig har exakt samma fokus efterföljande dagar, men vi rekommenderar ändå att du vilar minst 2 dagar i veckan för att få resultat av din träning. Träning bryter ner kroppen, vilar du så byggs den upp starkare, men hoppar du över vilan kommer du inte få resultat av dina ansträngningar.  

 VECKANS TEKNIKFOKUS

På ett pass varje vecka har vi “Veckans teknikfokus” (står utmärkt i Dreamwod) Det är ett pass där vi bryter ner tekniken under en lite längre tid för att ge dig som deltagare övningar för att utveckla din teknik både på egen hand och på kommande klasser. Vi varierar mellan tyngdlyftning, gymnastik och andra rörelser varje vecka och klassen byter också dag löpande som övrig programmering. 

VÅRA COACHER

SIMON

JONNA

EVA-LENA

JOEL

DAVID

TOBIAS

AMANDA

CARL-MARCUS

SHADI

LISA

VERA

MARIA

CROSSFUNCTIONAL KIDS & TEENS

CROSSFUNCTIONAL KIDZ/TEENS är varierad, glädjefylld och utmanande träning för barn mellan 7-15 år. Det är styrke- och konditionsträning som är speciellt utvecklat för barns och ungdomars behov och syftar till att utveckla en passion och en vana för ett aktivt liv.

Träningen utvecklar deltagarnas självförtroende, disciplin, uthållighet och består av konstant varierade, funktionella övningar och ingen träning är den andra lik. Detta gör deltagarna motiverade och förväntansfulla. Den funktionella träningen involverar övningar som är grundläggande för alla barn; hoppa, putta, dra, kasta, klättra, lyfta och springa. Alla övningar genomförs under uppsikt av en välutbildad tränare/instruktör vilket gör träningen säker.

  INFORMATION

  • KIDZ 7-8 år Söndagar 11.00-11.45 Thea
  • KIDZ 9-12 år Fredagar 16.15-17.00 Thilda
  • KIDZ 9-12 år Söndagar 12.00-12.45 Thea
  • TEENS 12-15 år Tisdagar 16.30-17.25 Mer info kommer!

  Kursstart: Vecka 38, lovuppehåll vecka 44, avslutning vecka 48.Pris: Endorfinmedlem 1195 kr, icke medlem 1295 krAnmälan: Via bokningsappen, receptionen eller via webshopen på hemsidan.
  Betalningsvillkor: Betalning av kursavgift gäller som bokning. Vi ger öppet köp fram till kursstart. Vid eventuell avbokning efter kursstart returnerar vi ej kursavgiften.