FAQ ENDORFINGUIDEN

Här hittar du frågor och svar på våra vanligaste frågor. En guide som kan ge dig svar på dina funderingar. Vi rekommenderar såklart i första hand att du kommer in till oss så att vi kan guida dig på plats. Varmt välkommen!

MEDLEMSKAP


HUR BLIR JAG MEDLEM?

Du blir enklast medlem genom att komma in till våra bemannade anläggningar under våra öppettider. Du kan också köpa ditt medlemskap online via vår webshop HÄR. För att köpa medlemskap online krävs att du loggar in med ditt konto. Du använder den hos oss registrerade mejladressen och ditt lösenord är de första sex siffrorna i ditt personnummer. Har du inget konto så registrerar du ett konto innan du kan göra ditt köp.
 

HAR NI NÅGON MEDLEMSAVGIFT?

Du betalar en startavgift på 395kr när du startar ditt medlemskap. Utöver det så har vi ingen återkommande årsavgift utöver kostnaden för ditt medlemskap. 


HUR FUNKAR DET MED BINDNINGSTID?

Har du ett årskort på autogiro så är din bindningstid 12 betalningsmånader. Har du fryst ditt kort så räknas frysningsperioden inte som en betalperiod. Du kan alltså inte frysa bort bindningstiden. När dina 12 betalningsmånader gått löper medlemskapet på med livstids prisgaranti och 2 månaders uppsägningstid.


JAG HAR REDAN ETT MEDLEMSKAP PÅ ETT ANNAT GYM, LÖSER NI IN DET?

Vi löser inte in medlemskap från andra gym. Däremot har vi oftast en bra kampanj som du kan ta del av om du vill teckna årskort hos oss och du kan på så sätt täcka en del av din uppsägningstid. Välkommen in så hjälper vi dig! Eventuella kampanjer gäller vid köp av årskort.

 

KAN JAG PROVTRÄNA INNAN JAG BLIR MEDLEM?

För att värna om våra medlemmar, samt att den som vill testa oss verkligen vill träna på våra anläggningar, har vi inte gratis provträning. Däremot erbjuder vi ENDORFINSTART som är ett 2 veckors medlemskap (inklusive startavgift) för 395 kr. Vår startavgift är 395 kr, detta är 2 veckor på köpet så att du kan testa om du är intresserad. Köper du årskortet efter din Endorfinstart så är startavgiften redan betald.


INGÅR INSTRUKTIONER FÖR MIG?

Ja, hos oss ingår alltid gyminstruktion för olika basprogram och/eller miloninstruktion så att du får en så trygg och bra start som möjligt. Din instruktion bokar du i receptionen och behöver du mer hjälp så boka gärna en kostnadsfri konsultation med någon av våra tränare.


KAN JAG FRYSA MITT KORT?

Har du ett förbetalt årskort eller årskort på autogiro  kan du frysa ditt kort vid behov. Minimitiden för att frysa sitt medlemskap är en månad och som max kan du frysa ditt kort i tre månader per år. Vid tex operation eller skada med läkarintyg kan du frysa en längre period. Frysningsavgiften är 100kr/tillfälle för gymkortet. För Endorfinkort och CrossFitkort ingår frysningsavgiften i medlemskapet.

KAN JAG ÖVERLÅTA MITT MEDLEMSKAP?
Det går att överlåta ett medlemskap vid ett tillfälle under bindningstiden. Därefter går det inte att överlåta ett medlemskap eftersom det då är uppsägningsbart. Den som tar över kortet tar inte över personliga rabatter förknippade med medlemskapet. Kostnad för överlåtelse är 295:-. Kontakta receptionen för hjälp.


HUR AVSLUTAR JAG MITT MEDLEMSKAP?

För att avsluta ett medlemskap på autogiro vid bindningstidens slut så krävs en uppsägning två månader innan avtalet löper ut. Kommer uppsägningen senare så gäller två månaders uppsägning från det att vi fått in din uppsägning. Uppsägning sker enklast på plats i receptionen alternativt via telefon på 0322–645000 (Alingsås) eller 0302–22890 (Lerum). För ett förbetalt medlemskap återbetalas inte avgiften oavsett anledning.


ÅLDERSGRÄNSER & RABATTERADE MEDLEMSKAP

På Endorfin har vi följande åldersgränser för vår olika medlemskap och prisreduceringar:

UNGDOM/BARN

From året man fyller 12 år erbjuder vi ungdomsträning med våra personliga tränare kl 15.30-17.00 två dagar i veckan (se schema). En fantastisk möjlighet för ditt barn att få en trygg start och lära sig grunderna för träning som de kan ha med sig framöver. När de gått på ungdomsträningen och visat att de kan grunderna för att träna säkert och kan förhålla sig till de regler som finns så får de GRÖNT KORT som gör att de kan träna även utanför tiderna för ungdomsträning samt även utan förälder. Vi rekommenderar dock att de går på ungdomsträning för att få en bra utbildning även fortsatt .

Ungdomar får även träna på gymmet samt på de flesta klasserna (med vissa undantag) tillsammans med vuxen. 

 

STUDERANDE

From året man fyller 16 år så övergår kortet till ett studerandekort. Vi gör om alla ungdomskort inför höstterminen och lägger in det som antingen ett Gymkort eller Endorfinkort med studerandepris (beroende på om man gått på gruppträningsklasser eller ej). Studerandepris gäller genom hela gymnasiet samt även för den som studerar på heltid efter gymnasiet. Studerandeintyg måste uppvisas för eftergymnasiala studier.

 

SENIOR 65+

När du fyller 65 år så görs ditt medlemskap om till ett Seniorkort. Du behåller ditt grundmedlemskap men får en rabatt på ditt medlemspris. Vi erbjuder dessutom ett stort utbud av Seniorträning för alla som fyllt 60 år och som vill träna tillsammans med andra alla förmiddagar i veckan. Efter seniorträningen så bjuder vi alltid på fritt kaffe i caféet. En ljuvlig stund som bidrar till samhörighet och gemenskap och många skratt!


VAD GÄLLER OM JAG HAR FYSISK AKTIVITET PÅ RECEPT?

Om du har intyg för Fysisk aktivitet på recept så får du 20% på ditt årskort under den tiden som receptet är giltigt. Förlängs ditt FaR så förlänger vi även rabatten när du kommer in med receptet. När ditt recept är slut så övergår priset till ordinarie pris.

FÖRENINGAR OCH FÖRETAGSRABATTER
Vi samarbetar med ett stort antal föreningar och företag. Den rabatt du har via förening/företag gäller alltid på den för dagen gällande prislistan och kan ej kombineras med andra erbjudanden/rabatter. Den dagen du inte längre är medlem i din förening så kommer du få en rabatt på 10% som ersätter din föreningsrabatt. 

BETALNING

HUR KAN JAG BETALA MITT MEDLEMSKAP?

AUTOGIRO
Det mest förmånliga betalningsalternativet är att betala ditt årskort med autogiro. Du har då möjlighet att frysa ditt kort enligt frysningsvillkoren samtidigt som du behåller ditt grundpris så länge du är medlem.

KORTBETALNING
Du kan självklart betala ditt medlemskap kontant i vår reception.

ÅTERKOMMANDE KORTBETALNING
Du kan även betala med återkommande kortbetalning utan bindningstid likt hur du betalar ex Netflix, Spotify osv. Ditt medlemskap rullar på automatiskt och förnyas samma datum varje månad. Medlemsavgiften är här samma som för lösa månader men du har ingen bindningstid.

 

FAKTURA
Ska ditt företag betala? Lämna bara fakturaadress när du blir medlem. Om du betalat ditt årskort med faktura så skickas en ny faktura med samma pris som du haft en månad innan ditt medlemskap går ut. Betalas inte den fakturan så avslutas ditt medlemskap.

NÄR DRAS PENGARNA OM JAG HAR MEDLEMSKAP PÅ AUTOGIRO?

Vi drar medlemsavgiften den sista bankdagen varje månad och gör sedan ytterligare tre försök efter det. Har vi inte kunnat på tredje försöket skickas först en faktura till din mejl och om den inte betalas skickas fakturan vidare till Inkasso.


ÅNGERRÄTT

Vi följer lagen om distansköp (när du köpt ditt medlemskap online) där du har 14 dagars ångerrätt om du inte använt tjänsten/produkten som du köpt. Har du nyttjat tjänsten/produkten så har du ingen ångerrätt.

JAG HAR FRISKVÅRDSBIDRAG, HUR GÖR JAG?

Vi samarbetar med Benify, ePassi och …

Har du Benify så köper du ditt medlemskap på deras portal till reducerat pris alternativt så redovisar du kvittot för den tjänst du köpt i deras portal. För ePassi så kommer du till receptionen så hjälper vi dig. Ladda gärna ner ePassi-appen innan du kommer.

Behöver du istället ett betalningsintyg så hämtar du det i receptionen eller mejlar ekonomi(@)endorfin.se så skickar vi det till dig. Vi kan bara skicka intyg för innevarande betald period.

Friskvårdsbidraget går att använda till medlemskap, personlig träning, kurser, massage mm.

TRÄNA


KAN JAG GÄSTTRÄNA HOS ER?
Vill du eller din vän gästträna så kan ni köpa dagsentré, veckokort eller 2-veckorskort beroende på. Kom till receptionen så hjälper vi Er.

 

NÄR KAN JAG TRÄNA?
Våra huvudanläggningar är bemannade för träning under hela öppettiden. Se öppettider för mer detaljer.

KAN JAG TRÄNA DYGNET RUNT?
Ja, det kan du.  Endorfin Mjörnvallen är öppet dygnet runt och Endorfin Stadsskogen är öppet 05-22 alla dagar.
CrossFit Endorfin Alingsås har separata öppettider men är då obemannat.


VAD SKA JAG HA PÅ MIG?
Detta är en av de vanligaste frågorna vi får från den som inte är van med gym. Skulle du komma in till oss så ser du att klädseln varierar massor från person till person. De allra flesta har kläder som de trivs i och du kommer se alla varianter av t-shirts, toppar, träningsbyxor, långärmat, hoodies, tights osv. Du behöver aldrig oroa dig för att ha ”fel” kläder. Ha något du trivs i och kom hel och ren. Du måste dock träna i skor. Vi uppskattar om du har t-shirt, linne, croptop osv för att vara mer klädd än bar.


KAN JAG SLÄPPA IN NÅGON SOM GLÖMT SITT MEDLEMSKORT?
Du ska aldrig släppa in någon som glömt sitt medlemskort. Om du ertappas med att släppa in någon som glömt sitt medlemskort eller någon som ej är medlem så får Ni båda ett vite á 850kr. Har någon glömt sitt medlemskort så säger man till i receptionen. Ska du träna på en obemannad anläggning så får man hämta sitt medlemskort alternativt ringa till reception om huvudanläggningen är öppen.

HAR NI ALLTID BEMANNAT?
Det är alltid bemannat på Endorfins huvudanläggningar vilket gör att du alltid kan få hjälp med svar på dina frågor, assistans med milon, guidning för medlemskap eller njuta av en god träningsdrink och sitta kvar med dina träningskompisar efter passet.
Vi har hjärtstartare på båda våra bemannade anläggningar och vår personal har genomgått utbildning i HLR.

KAN MITT BARN TRÄNA MED MIG?
Från året ditt barn fyller 12 år kan de lösa ett ungdomskort och träna på våra ungdomsträningar alternativt med dig som förälder. Se mer info under åldersgränser och prisreducerade medlemskap.

FÅR JAG HA MED MITT BARN UNDER TRÄNINGEN?
Av säkerhetsskäl tillåter vi ej barn i våra träningslokaler. Spädbarn i babysitter är endast tillåtet på gymmet under förälderns ansvar och tillsyn. Övriga barn får inte vistas på gymmet eller i gruppsalar pga olycksrisken. Nyttja gärna våra barn- och lekrum där vi har bemannad barnpassning för barn mellan 2-10 år. Barn är självklart välkomna på våra förälder-barn-träningspass och vid kurser för barn.

TRIVSEL OCH TRYGGHET

HAR NI PERSONAL PÅ PLATS?
Endorfins huvudanläggningar är alltid bemannade under alla öppettider så det finns alltid hjälp att få om något händer eller om du behöver fråga något. 

VAD GÖR ENDORFIN FÖR ATT GARANTERA MIN SÄKERHET PÅ ANLÄGGNINGARNA?
Endorfins inspiratörer utbildas i första hjälpen/HLR. Hjärtstartare finns att tillgå i anslutning till entrén på alla våra anläggningar.

HUR ARBETAR ENDORFIN MOT ANVÄNDANDET AV DOPING/DROGER/ALKOHOL PÅ ANLÄGGNINGARNA?
I Endorfins lokaler är all förtäring av alkohol förbjuden. Otillåtna dopingpreparat är förbjudna. Bevisat nyttjande medför avstängning utan återbetalning av medlemsavgift i ett år. 

Endorfin är med i samarbetet 100% ren hårdträning som samordnas av Polisen och respektive kommun. Endorfins anläggningar är öppna för Polisen i deras arbete att förhindra bruk och spridning av dopingpreparat och de kan komma när som helst för oannonserade kontroller. Polisen gör även slumpmässiga tillslag med hundar för att kontrollera skåpen.

PERSONLIG TRÄNING OCH MASSAGE

HAR NI MASSAGE PÅ ENDORFIN?
Visst har vi det. Vi erbjuder massage på båda våra anläggningar och du bokar tid via vår bokningsapp eller via receptionen på telefon 0322-64500 för Alingsås och 0302-22890 för Lerum.

ERBJUDER NI PERSONLIG TRÄNING?
Personlig träning är en stor del av vår verksamhet och vi har många personliga tränare på varje anläggning. PT är ett fantastiskt sätt att få hjälp, bli guidad och pushad i sin träning. Här får du professionell hjälp att nå just dina mål. Vi erbjuder både individuell PT och PT i grupp. Våra PT-grupper är otroligt populära och vi kan varmt rekommendera dig att hänga på någon av dem. Under kategorin Personlig Träning hittar du dina möjligheter och du kan där kontakta respektive PT. Du kan också maila oss på pt(@)endorfin.se så hjälper vi dig.

ERBJUDER NI PT ONLINE?
Visst gör vi det! Kontakta oss på pt(@)endorfin.se så guidar vi dig rätt.

KAN MAN FÅ HJÄLP MED KOSTEN?
Beroende på vilket mål du har så finns det olika vägar att nå dit. Vid viktminskning eller optimering så krävs olika upplägg och detta diskuterar du med den PT du ska köra med så ni tillsammans kommer överens om vilken väg som passar dina mål. Kontakta oss på pt(@)endorfin.se så ser vi till att du kommer i kontakt med en tränare som kan hjälpa dig med detta.

BARN OCH BARNKURSER


HAR NI BARNPASSNING PÅ ENDORFIN?
Vi har bemannad barnpassning under alla veckans dagar på de mest besökta tiderna. Bokning kan göras i appen ENDORFIN för ett barn och för fler barn ringer du till receptionen.

För mer information prata med oss i receptionen eller läs mer här:

https://endorfin.se/kidzinn-lerum/

HAR NI BARNAKTIVITETER PÅ ENDORFIN?
Vi erbjuder både träning och dans i kursform för barn 2-15 år. Endorfins Dansskola är en stor del av vår verksamhet och vi har många barn som dansar med oss varje termin. CrossFunctional Kids är mer träning för barn 9-15 år och utförs i vår CrossFitbox. Ni hittar indormation om dem båda här på hemsidan.

KAN MAN TRÄNA TILLSAMMANS VUXEN OCH BARN?
Förutom barnkurser erbjuder vi även PRAMA FAMILY som är träning för vuxen och barn tillsammans. En riktigt rolig träningsform i vår Pramastudio! Du som vuxen behöver ha medlemskap Endorfinkortet och då får ditt barn följa med kostnadsfritt.

ÖVRIGA FRÅGOR


HUR BOKAR JAG GRUPPTRÄNINGSKLASSER?

För att boka klasser och se dina bokningar så ska du ladda ner vår app ENDORFIN. Du loggar in med din hos oss registrerade mejladress samt de första 6 siffrorna i ditt personnummer. Har du själv bytt lösenord men glömt det så kan du antingen klicka i att du vill återställa lösenordet eller så ringer du oss så hjälper vi dig.


HAR NI NÅGON TRÄNINGSAPP?
Jajjamensan! Som medlem på Endorfin så har du tillgång till en stor mängd träningsupplägg, program och pass att köra på plats, ute eller hemma i vår app CLUB ENDORFIN. Utöver alla gratisprodukter i appen så hittar du även vissa mer spetsiga program som du kan köpa för en låg kostnad.

När du laddar ner appen måste du först skapa ett nytt ”skalkonto” för att kunna använda Club Endorfin som användare. När du gjort det så klickar du på profilikonen och klickar på ”Anslut till ditt gym”. Där fyller du i samma uppgifter (mejladress/lösenord) som du har i vår bokningsapp ENDORFIN enligt ovan.